Velkommen til en samtale om internetts konsekvenser for våre liv

 

En opplysende, morsom og litt polemisk kveld om alt det som er galt med internett, og hvorfor. Hvorfor er det for eksempel slik at teknologigigantene får selge annonser på nett gjennom å slippe til trakassering, kvinnehat og rasisme i stor skala? Hva er de menneskelige kostnadene ved digitaliseringen? Kan vi ta tilbake retten over vårt åndsverk og vår ytringsfrihet? 

 

Til denne kvelden på Skatten på Tøyen kommer den tyrkisk-amerikanske forfatteren av boka «Jeg hater internett», Jarett Kobek, IKT-Norges direktør for internett og nye medier, Torgeir Waterhouse, med flere.

 

Kvelden innledes med samtale og opplesning av Kobek.

 

Etter samtalen vil det bli paneldebatt om internetts konsekvenser for oss mennesker, og hvordan vi kan ta tilbake åndsverket vårt uten å logge av.

Panel: Torgeir Waterhouse, TBA

 

Jarett Kobek er en tyrkisk-amerikansk forfatter, blant annet av boka Jeg hater internett. Han jobbet i mange år i hva han kaller «lavstående stillinger» i techbransjen i San Fransisco. Derfra så han Silicon Valley vokse til det ugjenkjennelige, hvordan vanlige folk ble presset ut av byen og hvordan de faktiske hippiene ble erstattet av streitinger som nå kalte seg «polyamorøse». Han flyttet til Los Angeles og skrev en bok om det – «Jeg hater internett» – som flere år før den verste krisen (til nå) skulle inntreffe, på eksemplarisk vis forklarer hva som er råttent med at techselskapene er skapt for å tjene penger på mennesker og deres sårbarheter. Boka, en hysterisk morsom roman om «alt som er galt med internett» ble raskt en internasjonal bestselger. Nå er Jarett Kobek i Oslo for første gang.

 

Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet, men jobber nå med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Waterhouse er også en ettertraktet foredragsholder og forfatter.

 

Waterhouse arbeider i det daglige med emner som internettilgang, infrastruktur, frekvenser, overvåking og rettshåndhevelse, opphavsrett, personvern, digitalisering, forbrukerrelaterte saker, spill og spillingifisering, tingenes internett, smarte byer, smarte hjem, internettstyring, sikkerhet og digital kompetanse.

 

Velkommen!

Kommende arrangementer

5.
Desember 2018
Radisson Blu Scandinavia Hotell
IKT-Norges julemiddag og seminar